Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝ ΤΙΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 1992-1993


ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ 1992-1993
 ΕΔΕΣΣΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ 2-2 ΜΕ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΠΕΣ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΡΧΙΣΗ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΒΛΗΘΗ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΙΖΑΡΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

ΕΔΩ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ.

ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ Ι.Χ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.

 ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΙΧΑΝΕ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΥΡΙΖΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΠΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΖΕΥΤΙΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΙΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΔΩ ΘΥΜΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΜΟΚ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ

Το σερί του Φοιρού (14 ματς): Αρης - ΠΑΟΚ 1-0, Αθηναϊκός - Αρης 0-0, Αρης - Παναχαϊκή 2-0, Ολυμπιακός - Αρης 1-1, Αρης - Νάουσα 2-1, Ηρακλής - Αρης 3-3, Αρης - ΑΕΚ 2-0, Πανιώνιος - Αρης 0-1, Αρης - Ξάνθη 3-1, Καλαμαριά - Αρης 1-2, Αρης - ΟΦΗ 2-0, Εδεσσαϊκός - Αρης 2-2, Λεβαδειακός - Αρης 1-1, Αρης - Απόλλων Αθ. 0-0.

Ηταν μια καταπληκτική χρονιά στο τέλος της οποίας οδηγηθήκαμε στην έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αν θυμάμαι καλά για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια! Ηταν μια ομάδα η οποία άρχισε να χτίζεται το 1992 με νεαρά παιδιά όπως ο Κολτσίδας, ο Μητσόπουλος, ο Λαμπριάκος, τα οποία ενίσχυσαν κάποιοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κωφίδης, ο Μιλόγεβιτς, ο Λόντσαρ και ο Τσιαντάκης.
 Η πορεία μας ήταν εντυπωσιακή, πολύ δύσκολα βρισκόταν στο δρόμο μας ομάδα που μπορούσε να μας κερδίσει.

ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΑ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΚΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 16.
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Ο Τσιαντακης ηρθε το 95 μαζι με τον Τουτζιαρη

Ανώνυμος είπε...

Φήμες λέγαν τότε ότι στο ριζάρι είχαν ακουστεί και τουφεκιές σε κάποια φάση!!!Ωραία χρόνια...

AEK Metal FANS είπε...

AYTH EINAI H ΔΙΑΦΟΡΑ MAΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΕΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΟΤΟ

Unknown είπε...

Καλα στο αναβληθεν ο συνχωρεμενως ο πατέρας μου αν κ παοκ μου λέει άλλαξε ομάδα οι αλήτες οι Αρειανοί τα σπάσαν όλα στην Έδεσσα κ μετά μου έλεγε κ εδώ στην Κατερινη τα δυαλυσανε όλα πού χάσαμε δικό μας πρωτάθλημα από τον πιερικό κ μου έλεγε Νάι είναι καλά παιδιά οι αρειανοι κ τον έλεγα ήσυχοι ειμαστε χαχαχ ποτέ δεν μας την πέσαν στα ισα όλο στην πουστια

Melvin είπε...

Και στην Δράμα για πέσιμο ήρθατε ..επίσης στην Κατερίνη και τέλος στο Σχηματάρι..άστο μέταλλο